Wednesday, June 17, 2009

Färdrutten

Notera att jag åker över Öresundbron och genom Danmark. Om jag nu får tillstånd att åka över bron på inlines, den som lever får se...


Preliminär färdrutt

7 comments:

 1. Oj vad långt! Värva minst en pirat på varje stopp. Det är beundransvärt vad du tar dig an.

  ReplyDelete
 2. Tyckte jag läste att Johan tänkte ta sig över Öresundsbron men det ser ut som att han kommer åka med färja till Hamburg istället?

  Det finns för övrigt sovplats i Laholm :D

  ReplyDelete
 3. Kartans rutt verkar vara planerad av Google, med anvisningar för "walking" från Skellefteå via Östersund, Mora, Filipstad och Malmö till Bryssel, och då är det mycket riktigt färja från Malmö till Travemünde (därefter landvägen vidare till Lübeck och Hamburg) som anvisas.

  Jag betvivlar att Öresundsbron är öppen för vare sig fotgängare eller inlines; den är väl klassad som motorväg där inte ens cyklister är välkomna? Det var endast för någon dag i samband med invigningen för flera år sedan som man lät folk ta sig över med valfritt fortskaffningsmedel. Bron saknar naturligt nog rastplatser och andra faciliteter för fotvandrare.

  Om man ber Google lägga en rutt för gående från Malmö till Köpenhamn går den snabbaste vägen tydligen via Helsingborg (!); det finns uppenbarligen ingen färjelinje kvar direkt från Malmö till någon del av Danmark (snabbaste vägen från exempelvis Trelleborg till danska Lolland går enligt Google via färja till och från Rostock).

  Om Johan nu inte lyckas få något tillstånd eller annat hinder gör färd över Öresundsbron omöjlig är mitt förslag således detsamma som Googles, att skippa Danmark och vila ut på färjan till Travemünde i stället. Dessutom bör våra tyska partivänner i Hamburg och Bremen med omgivningar uppmärksammas på resan. Tyskarna befinner sig nu i slutspurten av sin namninsamling inför förbundsdagsvalet i september; de måste ha minst 2.000 underskrifter i varje delstat där de skall ställa upp (något mindre i Hamburg) senast den 29 juni.

  När Johan beträder tysk mark är alltså namninsamlingen avslutad och valkampanjen inledd. Die Piraten är säkert tacksamma för varje tillfälle till uppmärksamhet i media, och en påminnelse om att Sverige skickar en pirat till Bryssel med åtföljande uppvaktning skadar knappast. Google har dragit Johans rutt genom Schleswig-Holstein, Hamburg, Niedersachsen, Bremen och Nordrhein-Westfalen (två gånger, med en avstickare till Nederländerna emellan). I flertalet av dessa delstater verkar Die Piraten ha uppnått det nödvändiga antalet signaturer för att kandidera, så uppmärksamheten kan vara till nytta.

  ReplyDelete
 4. En variant är förstås att ta tåg eller buss från Malmö till Köpenhamn, men det kanske anses som fusk..? Observera att det inte bara är Öresundsbron som hindrar fotgängare från att faktiskt promenera från Skåne till kontinenten; även Storabältbron mellan Själland och Fyn är motorväg (E20) varför fotgängare får ta en omväg via Lolland och färja till Langeland.

  Om du vill visa hur långt det är till Bryssel, då förlorar du nog en poäng om du åker genom Danmark, eftersom det är en omväg tidsmässigt sett. Och skulle du ändå be Google om en rutt via Danmark, då blir du dessutom anvisad färja till och från England!

  ReplyDelete
 5. Glöm det jag skrev om 29 juni; namninsamlingen pågår tydligen fram till den 23 juli. Det spelar nu ingen större roll; kan uppmärksamhet i media ge Die Piraten fler underskrifter så är det nog minst lika bra.

  ReplyDelete
 6. Jag ser nu att tyska piratpartiet håller förbundspartidagar i Hamburg den 4-5 juli. Om du hinner dit till dess, så har du alltså chans att träffa ett antal tyska pirater på ett och samma ställe (samt kanske även hitta sovplats; i Tyskland får du mig veterligen inte sätta upp ditt tält utanför anvisad tältplats). Vill du ha hjälp att knyta kontakt (vi skall kanske vänta någon vecka så att du lättare kan förutsäga ankomstdatumet)?

  ReplyDelete
 7. ska bli kul att följa din rull-tur till bryssel!
  synd du åker på fel sida om vättern och motala, hade grejat sovplats åt dig om färdvägen varit häröver.

  här kommer en alternativ ruttplanerare som du kan använda, om du inte redan känner till den kanske?
  http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm

  /annette johnstone

  ReplyDelete