Saturday, June 27, 2009

I Vansbro

Hej allesammans!

Först och främst ett stort tack till Per Kolbe i Mora, som gav mig boende, mat och gästvänlighet i sinne. Tack även till Moras kommunledare Peter som fixat och trixat mycket åt mig. Tack, tack tack.

Utan alla er som hjälper mig hade jag inte kommit särskilt långt, eller kanske gett upp vid det här laget. Men genom att visa upp sådan vänlighet orkar jag fortsätta, ni inspirerar mig.

Ikväll bjuder jag även på receptet "Så trycker man i sig asmycket fett på kortast tid"

Tillbehör:
Benfri fläskkarré i bitar
Svenskt Smör
Soja
Sambal Badjak
Chilisås
Krämfräs (creme fraiche)

Tillvägagångssätt:
Smält smör i en stekpanna på högsta värme. Släng i karrén när smöret börjar bubbla. Skvätt över soja & häll på lite chilisås. Låt det stekas in i köttet.
Under tid tar du krämfräs och her i en skål. Blanda det med en aning sambal badjak och lite chilisås, och smaka av så du får rätt kryddning.
När köttet är orött i mitten är du färdig för mat. Ta ett stort glas mjölk till maten, och ät!

Gott som ett aphus var det, huvvaligen.

Annars då? Ja, jag är i Vansbro efter en lång dag. Blev 16 km på nylagd oljegrus d.v.s. onedkörd av bilar alltså väldigt knagglig. Supervädret gjorde mig supersvettig, så jag fick bada på lunchrasten. Men till Vansbro kom jag till sist där Tobias Smedberg den underbara har lämnat hela sitt hus åt mig. Själv sover han hos flickan sin. Jaja, vad sa jag om inspirerade vänlighet? Tack Tobias, jättemycket tack.

Imorrn ska jag till Lesjöfors, där det tydligen bor 2 pirater. Ska ringa dem och höra om jag kan krascha hos dem, annars får jag tälta. Och det funkar ju faktiskt också. Så bara 6,3 mil imorrn, kortare dag sedan till Storfors (5,6 mil) och sedan blir det lite klurigt, ska jag åka till typ Gullspång och efter det åka till Götene? Det låter för mig ganska rimligt, men vad säger ni andra? Blir skönt nu iaf att åka lite kortare dagar = återhämta sig en smula. Vila längre. Sova längre. Det behövs, har ganska bra med skavsår på händer & fötter och min fot känns mycket bättre nu men vill nog gärna att jag tar det lite lugnt.

Blev snuskigt sugen på risgrynsgröt så det blir frukost imorrn, köpte 6 ägg också om jag inte skulle bli mätt av de 500 gram gröt jag kommer stoppa i mig. Maaaaat.

Framtiden: Har nästan gett upp tanken på Öresundbron, särskilt med tanke på att det är ett helsike att åka genom Malmö och Köpenhamn. Det jag funderar på nu i första hand är att ta färjan mellan Göteborg och Fredrikshavn. Då slipper jag riktigt trafikerade vägar, men tjänar inte särskilt mycket rent avståndsmässigt. Såklart kommer jag ha mina inlines på mig under färden... Vad tycker du?

Ska lägga upp nåra foton snart också, eller snarare typ 2 st. Kameran dog. Återupplivar den nu. Sånt är mitt liv på resande fot. Det här är fasen kul alltså, och... jag får verkligen tid att rensa skallen. Under resan tänker jag nämligen mest på ingenting. Jag tänker verkligen inte alls. Och tänkande tror jag kan vara en dimma som hindrar oss från att verkligen se världen. Om det blir för mycket av det. Skönt är det i alla fall. Men problematiskt för de jag ska bo hos, eftersom jag i min tanklöshet har väldigt svårt att se längre framåt än backen framför mig - tänk då så svårt att fundera på vars man ska bo under natten! Nej, all skit löser sig.

Och här har vi två bilder från lunchrasten, varav en där kamerans batteri just dör och jag tveksamt gör dagens tumme-upp. Men vattnet där var bara skönt, ingen tveksamhet om det.
Nu ska jag vila ut kroppen. God natt!

/Johan Lundström, luffaren på åtta hjul

5 comments:

 1. Vet inte hur pass sugen du är på att slagga i tält och inte heller hur svårt du har det att hitta pirater att sova hos, men om du åker över till danmark redan efter Göteborg så missar du chansen att sova inomhus hela vägen ner till helsingborg åtminstone. Jag antar att det är väldigt mycket svårare att hitta vänligt sinnade pirater i Danmark alltså.

  ReplyDelete
 2. Hej. Hur är det med copyright på din blog? Får jag lov att kopiera ditt recept och publicera det som public domain?

  ReplyDelete
 3. Ett alterativ är att du tar färjan Malmö-Travemünde, som vi har nämnt tidigare, och hoppar över Danmark helt. Det gör färden något kortare, och om du lämnar Malmö på kvällen kan du spara tid genom att sova på färjan (fast det blir kanske dyrare).

  ReplyDelete
 4. Snacka om kämpe! Lycka till på vägen! :) / Tobias flickvän

  ReplyDelete
 5. Mindfulness, heter det du beskriver. Att bara vara här och nu, känna varje rörelse, se allt det ögonen ser men inte värdera, inte tänka på dåtid eller framtid utan bara låta hjärnan vila. Rehabilitering av bästa sort! :)

  ReplyDelete