Saturday, June 20, 2009

Strömsund!

Bortsett från lite tåvärk - orsakad av vägar som inte är underhållna nog för att hålla en inlines-standard - så har de dryga 350 kilometrarna Johan rullat genom Västerbotten och Jämtland bara höjt moralen. En del av midsommaraftonen firade Johan i Dorotea där han fick vila sina tår, samtidigt som han blev bjuden på en pizza!

Men är man ute för att åka inlines, då ska man åka också! På kvällen ringde en glad Johan och berättade att vädret var underbart och att han skulle utnyttja det till fullo! Han lämnade då Dorotea bakom sig och slog tält vid en sjö i Hoting. Idag har Johans färd lett honom till Strömsund där han nu ska sova över på en MC-klubb. Förhoppningsvis blir vägarna bättre snart så att fötterna inte ska ta så mycket stryk.

Planen för imorgon är att börja åka mot Östersund och sova över kring Häggenås, återigen, om du känner någon i området, eller kan hysa en sovplats själv, uppskattas det enormt! På måndag kommer Johan åka förbi Östersund och meddelar att han gärna möter upp någon där, han behöver nämligen inhandla en ny öronpinne till sina solglasögon.

Ett stort tack till alla er som hjälper till med sovplatser och att hitta dem, samt till alla som hejar på Johan på vägen och bl.a. erbjuder vatten!

//Mikael Heikkinen

6 comments:

 1. Kul att träffa Johan ikväll! När vi kom släntrandes ner till klubben (Strömsunds MC)så stod han där barafota och höll i sina inlines i ena handen med pirat- och svenskflaggan i topp på ryggsäcken. :) Fötterna såg ut att lida lite men annars verkade han rätt oberörd av sina 35 mil.

  Som kuriosa kan vi nämna, (vilket Johan inte kände till) att Rickard Falkvinge bodde ca 1,5 år i Strömsund och drev Infoteknik, där jag jobbade som programmerare. Världen är liten!

  Vi får se när Johan vaknar i morgon, kanske kan vi ta hans packning med oss och lämna på macken i Häggenås eftersom vi ska åka till Östersund i morgon (i bil!).

  ReplyDelete
 2. Blir lycklig varje gång jag påminns om det här underbara projektet. Mums på alla möjliga sätt!

  ReplyDelete
 3. Väderprognosen för de närmaste tio dygnen ser bra ut längs den planerade rutten; möjligen blir det regn i Filipstad omkring den 29-30 juni. Vi får se hur prognosen utvecklas under veckan medan Johan närmar sig Mora.

  Sedan vill jag påminna om de synpunkter jag haft på färdrutten. Eftersom jag inte bor i närheten av den har jag svårt att hjälpa till direkt med vare sig sovplats eller fysiska förnödenheter, men jag hejar på elektroniskt i stället!

  ReplyDelete
 4. Strömsund? MC-klubb? Då träffade Johan förmodligen några av mina gamla vänner där. Världen är liten. :)

  ReplyDelete
 5. Heja heja på tuff grabb!

  Har han med sig reservhjul, det blev våran första fråga..?

  ReplyDelete
 6. Jag skulle vilja komma med en liten uppmaning med tanke på att Johan inte gillar röd asfalt (huttrar väl lite väl mycket!).

  Ni som bor längs den planerade rutten och vet att ni har röd asfalt - se om ni kan hitta alternativa vägar med vanlig, sliten, svart asfalt! Jag vill minnas att det finns massor av röd asfalt genom Orsa Finnmark...

  Och Rick - du får lov att börja läsa alla tidigare kommentarer innan du skriver en själv... ;)

  ReplyDelete