Sunday, July 12, 2009

I Bremen

Hej!

Är pa ett internetcafe, 3 euro per timma sa jag skriver kort denna gang.

Fran Lübeck tog jag mig till Hamburg, där jag tyvärr inte hittade boende. Det var ju fredag. Men men, jag hasade in mig pa ett hotel och killen där tyckte synd om mig, jag fick ett rum de inte brukar hyra ut. Billigt, men utan fönster och litet. Aja, 20 euro, de funkade.

Lunch varje dag blir bara mackor, och ibland skippar jag lunch da det regnar konstant. Jattesvart att hitta nagonstans att ata sin mat, finns inga bord och absolut inga med tak. Sa jag bara aker, vad annars ska jag göra? Har ju inte rad att äta pa restaurang...

Kroppen mar sadar, har blivit for mycket mackor. Men igar fick jag rejal kinesmat efter att ha networkat pa en lokal pub i Rotenburg. Fick mig boende hos en underbar gammal man. Valdigt kul, han talade inte engelska. Jakligt snall men svart att snacka.

Maste ga nu.

Ja, nej, nu har jag internet igen en liten stund. Jo, jag fick mig boende idag, en otroligt trevlig och härlig tjej later mig krascha hos sig. Ska fixa bild imorrn när jag är pa inlines, ingen fara.

Nej, riktigt snällt av henne och kvällen har bjudit pa mycket intressanta samtal. Det visar sig att Josi, couchsurfern som erbjuder soffa, studerar spanska och studerar miljö... Kanske jag träffar henne i latinamerika en dag.

Ska säga ocksa, gjorde en riktigt omväg idag men fick stora problem med mina hjul. Problemen började i Danmark, men jag sket da i det och bytte först däck när jag var i Tyskland. Da bytte jag ut ett däck, men nu börjar allt fler ge sig. Och detta är de däck jag köpte i Sverige ganska nyss, självklart gar det pa garantin. Men det finns inga Team Sportia här, alltsa maste jag betala för nya hjul... Och för intresserade sa är problemet att hela däcket börjat lossa fran hjulramen, vilket gör att hjulet beter sig som om det vore ovalt = skakar som setan, är jobbigt och skapar massa friktion mot inlinesskon. Hade inget annat val än att avvika fran mina planer och aka hit till Bremen. Men det angrar jag inte nu när jag sitter här med otroligt trevligt sällskap och varm säng som väntar.

Annars sa tuffar det pa, fötterna mar faktiskt ganska bra nu när vägarna blivit jämnare. Men gardagens middagbjudning av Fritz, gubben jag bodde hos i Rotenburg, bjöd pa problem. Jag har länge undvikit glutamat, smakförstärkare, men i kinamat finns det ofta just mycket sadant. Tror det var därför jag madde daligt hela natten och kande mig konstig under dagen. Men men, jag blev mätt i alla fall och blev bjuden pa väldigt gott plommonvin av den otroligt gästvänliga Fritz.

I övrigt sa far vi se vilken väg jag tar, kanske via Münster där tyska pirater tydligen äntligen hör av sig och verkar existera. Eller ja, det är det jag tänker faktiskt. Om det nu finns bra platser att sova pa vägen dit. Men men.

Sköt om er, jag fortsätter kämpa pa här i landet Tyskland, som bjudit mig pa mycket men framförallt manga intressanta möten. Man lär sig verkligen nagot varje dag.

Tack för detta. Vet inte vem jag tackar men... känn Dig träffad om du önskar.

Tjosan!

/Johan L

8 comments:

 1. Hey!

  If you need a rest in Aachen, contact me via email: richard (dot) klees (at) piraten (minus) nrw (dot) de

  Greets

  ReplyDelete
 2. if you need a place in bremen write a message to the bremen piratenpartei mailing list bremen@lists.piratenpartei.de. I am sure people are happy to give support

  ReplyDelete
 3. En tysk bloggare (Piratenpartei Bayern) har uppmärksammat din resa.

  ReplyDelete
 4. Jag ser att närmaste vägen från Bremen till Münster går genom naturskyddsområdet Dümmer. Jag har aldrig varit där, men det låter som en möjlighet till skugga och svalka (om det nu inte regnar fortfarande på dig; det ser ut att vara risk för det på tisdag förmiddag). I naturskyddsområdet finns en sjö med samma namn; sjön är 13,5 km² stor men som mest bara 1,5 meter djup.

  Om du tror att du hinner till Münster på två dagar så passar det kanske att övernatta före Dümmer, i trakten av Diepholz om du kan hitta någon soffa där.

  (Jag vet inte om Johan hinner läsa kommentarerna här; Mikael vidarebefordrar kanske om det är något angeläget?)

  ReplyDelete
 5. Balder LingegårdJuly 13, 2009 at 11:20 AM

  Jag couchsurfade i Münster när jag var på affärsresa med min MC i Tyskland. Finns gott om trevliga couchsurfers där om piratkontakterna ej ger frukt. Dessutom en mycket trevlig stad! Lugnt och skönt nu när studenterna har lov ;).

  ReplyDelete
 6. Snälla nån. Om det saknas pengar till mat så se till att det finns en möjlighet för oss att bidra? Jag skickar gärna, om jag bara vet vart jag ska skicka. En enkel liten Paypal-knapp på live.piratpartiet borde lösa problemet.

  ReplyDelete
 7. I have new 90mm wheels on my skates in Cologne. if you still have problems, we can chance the wheels.

  ReplyDelete
 8. Hej Johan. När man äter tre gånger kina mat som du gjorde i Rotenburg tillsammans med Fritz,då får man problem med kistan. Förresten så såg min fru när du senare på söndagen passerade vårt hus i Achim.Hade vi vetat detta hade kunnat knoppa över hos oss för att sedan fixa dina hjul i Bremen. Hoppas kroppen håller för resten av resan.
  Björne

  ReplyDelete