Friday, July 3, 2009

I Varberg

Hallojsan vänner!

Nu är jag äntligen uppkopplad på vårt kära nät och har en dryg halvtimma på mig att surfa runt litegrann. Först måste jag ju dock uppdatera er med hur det går för mig.

I onsdags lämnade jag Mariestad för en 7,5-mils tur till Falköping. Det blev lite jobbigt kring Skövde, halvvägs alltså, då motorvägen gjorde det svårt att hitta vägar att åka på. Jag upptäckte dock att vägen mot Jönköping var motorväg nästan hela vägen, i alla fall hävdade polisen det, och att jag alltså gjort ett bra val som valt vägen via Falköping och Borås istället för inlandsvägen och Jönköping. Nu sökte jag mig mot kusten, och avståndsmässigt var det heller inte alls dåligt. Men kusten erbjuder badmöjligheter och vacker natur. Viktigt för mig.

Nu började i alla fall regnet i Mariestad under de 2 timmar jag letade gasolflaska (min gamla var slut) och vägarna var blöta när jag for iväg vid halvtvå-tiden. Till min förvåning gick det superbra att åka på blöta vägar, nemas problemas alltså. Skövde erbjöd dock fett med regn från ankomst till avgång därifrån. En dålig väderstad. Men så fort jag åkte mot Falköping blev vädret allt bättre och vägen blev mindre, finare och mindre trafikerad. Vackert vackert. Väl i Falköping åkte jag upp på Mössberget, ett gigantiskt berg just vid stadens utkant som hade en sjö på sig. Till min förvåning fanns där även bastu - jag kan säga att det var otroligt väldigt skönt med en bastu efter den långa dagen!

Säng för den natten stod Staffan för. Jag fick bo i hans lägenhet när han nu ändå inte skulle vara där och fick även tillfälle att dricka upp den mjölk som fanns i hans kylskåp. Ja, han sa ju typ att jag fick... och mjölk är gott! Men supertack till dig, Staffan, hur som helst. Hoppas ni kommer trivas bra i ert lilla växthus =) Får köra med KD istället för AC, KorsDrag alltså, det är billigare. Nämen tack!

I torsdags for jag från Falköping till Borås och valde en östlig väg med gula vägar istället för röda. Vägen blev lite mer än 8 mil lång men väldigt vacker genom öppna landskap och vindlande väg. Inte mycket trafik heller, det var mest bara jag, vägen och mina inlines. Även om jag nu började längta efter nya, fräscha bakhjul som inte höll på att falla i småbitar. Nya hjul väntade i Borås, där jag mötte upp min mamma och mormor. Jag fick verkligen nya krafter av all tårta och hemmaplockade jordgubbar de bjöd på - vilket jag dock först märkte när jag skulle iväg idag fredag. Fick även bytt ryggsäck till en mindre, mycket bekvämare sådan. Till sist har jag också övergett M90-kängorna jag hade med mig. Packningen kändes helt plötsligt 5 kg lättare!

Så idag gick superbra, redan halv sex var jag i Varberg efter att ha lämnat Borås vid 11-tiden. Och nu är jag på västkusten. Ginstleden ska ta mig söderut mot Halmstad imorgon. Nu måste jag tyvärr dra mig, så jag får tid att planera morgondagen. Bilder kanske kommer ikväll, om jag har internettillgång då.

Tack för att ni ganska tålsamt inväntat uppdatering på läget här.

Tjo!

/Johan

2 comments:

  1. Bra jobbat! Fortsätt så!

    ReplyDelete
  2. I halmstad kan du faktiskt ta och sova på tylösand. Hade jag inte bott hemma hade du fått sova hos mig. /en annan inlines åkare

    ReplyDelete