Wednesday, July 8, 2009

I Heringsdorf

Haej!

I Danmark har man cykelvägar överallt, men de är ofta otroligt knaggliga och daliga och har en massa grus pa sig. Dessutom var Danmark, om jag far säga sa, inte det vackraste av länder. Jag trivdes helt enkelt inte i Danmark, och det enda ljuset i mörkret var den otroligt trevliga Jon Jessen i Roskilde.

Sen hjälpte de inte att jag efter att ha akt genom ett askväder fick tvingas ta in pa vandrarhem. Kostade mig 300 Dkr, alltsa typ 450 kronor, för en natt. Sjukt. Skulle bara ha dragit morgonen efter, och skitit i att betala.

Kom iaf till färjan idag, och var sist av alla att komma in. Timing. Fick de gratis, latsades som att jag letade biljett sa de orkade inte vanta o lät mig ga in. Tjoho, Tyskland gillar jag.

Lang dag idag, i morgon till Lubeck. Sedan far vi se.

Fötterna mar skit, mest vansterfoten dar jag har en massa skavsar. Men resten av mig är glad och sa. Rökt lax pa macka till lunch idag, första gangen jag far riktig fisk pa hela resan (fiskpinnar är inte riktig fisk). Gott.

Idag boende här i Heringsdorf, couchsurfer. Snällt och jätteunderbart av Jörg att lata mig bo här.

Tutar pa imorgon.

Goder natt!

/Johan

2 comments:

  1. "Kostade mig 300 Dkr, alltsa typ 450 kronor, för en natt. Sjukt. Skulle bara ha dragit morgonen efter, och skitit i att betala."

    "Fick de gratis, latsades som att jag letade biljett sa de orkade inte vanta o lät mig ga in."

    Aaaah! Undrar hur länge det dröjer innan de där uttalandena tas upp som bevis på Generation Gratis' och piratpartisters snyltfilosofi, och hur länge de kommer att ältas...

    ReplyDelete
  2. Google Maps föreslår att gående tar E47 från Puttgarden och en bit förbi Heiligenhafen innan det är dags att svänga av mot Heringsdorf. Att döma av satellitbilderna ser E47 ut som näst intill motorväg, med planskilda korsningar här och var. Några cykel- eller gångstråk syns inte. Hur tog du dig fram den här sträckan?

    ReplyDelete