Monday, July 6, 2009

I Roskilde

Hej, hej & hallå!

Sov riktigt gott i Helsingborg och Erik hjælpte mig med allt det praktiska på morgonen. Fixade europeiskt sjukførsækringskort samt karta øver Tyskland och Danmark. Vid tvåtiden var jag så øver i Helsingør, efter en kort tur med færja. Kollade upp lite om vægen och sedan bar det ivæg på dansk mark.

Efter en hel del omkringvirrande, Danmark har bra cykelvægar men otroligt dålig skyltning, kom jag så vid åttatiden till Roskilde. Var beredd på att gå runt och knacka dørr och fråga om tillstånd att tælta på någons tomt. Men efter en hel del letande på couchsurfing hittade Micke en kille som jag kunde sova hos. Så tæltet slipper jag æven inatt - så sjukt underbart! Snacka om att jag blev lættad. Dagens hjælte, som førtjænar allas tack, heter Jon Jenssen. Tack!

Blev væl en åtta mil idag, men kændes riktigt segt på slutet då jag inte hittade något bra lunchstælle... Ja, till slut stekte jag upp några korvar sittandes i en busskur en mil från Roskilde... Men vad gør man? Funkade i alla fall. Men vædret var inte med mig idag, fick uppleva ett vattenfall av regn som gjorde hela mig dyngsur. Men med jackan øver ryggsæcken klarade jag mig bra, det gæller att inte stanna och tappa værmen bara. Inlinesen læt lite skumt efter detta, får se hur de kænns imorrn. Føtterna mår inte superbra, fotledsproblemet har løst sig men båda stortålederna ær svullna och det tar ett tag från att jag får av inlinesen till att jag fått tillbaka full kænsel i tårna, runt en natt. Men jag tuffar på. Hænderna blir allt mer hærdade, men mina nya handskar har snart helt fallit i bitar, det ær hål på dem mest øverallt. Fick ju dock ett extra par, kanske kanske ræcker det hela vægen mot Bryssel.

Siktar nu mot Vordingborg, åtta mil, før morgondagen. Hoppas hoppas att det går att hitta sæng, annars blir det tælt. Bara det ær bra væder så gør ju de inte så jættemycket att tælta någon natt faktiskt, men att sova inne ær en helt annan værld. Tænker alltså ta færjan från Rødbyhavn till Puttgarden. Insåg att den stræckan ær ungefær lika lång som Storebæltbron som jag inte heller kan åka øver. Så sparar jag också vældigt mycket tid på att slippa ta omvægen runt Danmark. Så... så blir det. Tyværr kan jag inte åka inlines hela vægen, då jag inte valde att åka via Finland, Ryssland och Baltikum. Sjælv tycker jag dock detta funkar super.

Men det ær verkligen før långt till Bryssel, så mycket har jag insett. Har nu trots alla mødor fortfarande runt 90 mil kvar till Bryssel. Snart væntar Tyskland, hoppas dær hitta fler pirater æn hær i Danmark dær Piratpartiet ær vældigt litet.

Nu ska jag dricka te och slappa av infør morgondagens etapp.

Tack før mig från Danmark!

/Johan

3 comments:

 1. Jag tror verkligen alla tycker det är helt ok att du tar båten...

  ReplyDelete
 2. Johan, du har väl sett svaret du fått från Torge? Din förfrågan om övernattningsmöjligheter i Tyskland har även kommenterats i forumet för Landesverband Schleswig-Holstein; det kanske dyker upp fler erbjudanden där.

  Tyska piratpartiet har precis hållit sin förbundskongress i Hamburg nu i helgen, och laddar nu upp inför förbundsdagsvalet i slutet av september. Medlemsantalet har flerfaldigats sedan EU-valet där de fick 0,9 procent av rösterna, och är nu uppe i över 3.000 (det låter kanske lite för oss, men de har inte förrän nu fått något av den uppmärksamhet i media som vi fick 2006 i samband med razzian mot Pirate Bay). Omkring 300 av dessa medlemmar deltog i den av massmedia bevakade förbundskongressen!

  ReplyDelete
 3. Helt otroligt bra jobbat!

  ReplyDelete